Benelux Association for Stable Isotope Scientists (BASIS)

Dear fellow BASIS members,

As you probably know, there will be no BASIS meeting in 2025, since we’ll meet up with our colleagues from other European societies for JESIUM (Joint European Stable Isotope User Meeting) in Groningen in June.

Abstract submission for JESIUM 2025 is now open, see http://jesium2025.org/ for more info and submitting your abstract. The deadline for submitting an abstract is 26/01.

The session topics are:

1 Methodological advances
2 Progress in reference materials
3 Atmospheric sciences: greenhouse and other tracer gases, air quality and aerosols
4 Paleoclimatology and Archaeology
5 Food Authenticity, Forensics, Isoscapes
6 Biogeochemistry: carbon, nitrogen, sulfur and other cycles
7 Geosciences and Hydrology
8 Health, Nutrition, Medical Sciences
9 Ecology: marine, aquatic and terrestrial

Meeting registration is open as well, “early bird” deadline 07/03!

 

Op 13 juni 2006 is de “Benelux Association for Stable Isotope Scientists” (BASIS) officieël opgericht. BASIS is ontstaan uit de voormalige “Benelux Isotope Group” (BIG), een groep van actieve wetenschappers die jaarlijkse bijeenkomsten organiseerden zonder een formele organisatie. BIG is begonnen in het jaar 2000 als een “Isotope Ratio Mass Spectrometry” (IRMS) gebruikersgroep en is sindsdien elk jaar bij elkaar geweest.
De oprichters van BASIS waren Dr. Frans Stellaard en Ruud Lans. Zij vormden als respectievelijk voorzitter en penningmeester samen met Dr. Pascal Boeckx als secretaris het eerste bestuur.

Vanaf het ontstaan vormt BASIS een vast fundament voor deze groep en heeft het zijn focus gericht op een breder aspect van metingen en toepassingen van stabiele isotopen.

Omdat BASIS probeert juist beginnende wetenschappers op het gebied van stabiele isotopen informatie te bieden, is er sinds december 2013 op de website een zoekfunctie geïntroduceerd waarmee gezocht kan worden op bijvoorbeeld instituten van leden, maar waarbij ook gezocht/gefilterd kan worden op welke typen instrumenten er gebruikt worden, welke isotopen gemeten worden, etc. Ook vindt u er contactgegevens van mensen binnen de opgenomen instituten. U vindt deze optie onder Instituten in het menu.

 

 

LinkedIn iconfacebook_icon